Ce este Zago.ro?

Site-ul se aseamana putin cu platformele de anunturi cu care poate multi sunteti obisnuiti insa spre deosebire de acestea este dedicat dezvoltarii rurale prin sprijinul promovarii in mediul online a producatorilor agricoli, mesterilor populari, producatorilor de preparate traditionale, antreprenorilor din agroturism autentic si va ofera mult mai multe facilitati pentru a va prezenta  in fata clientilor. Practic va oferim aproape toate optiunile posibile pentru a va prezenta atractiv.
Daca nu aveti un website propriu este foarte util sa va construiti o pagina de prezentare pe platforma noastra.

De ce am construit Zago.ro?

  Am lansat aceasta platforma in primul rand pentru a veni in sprijinul producatorilor agricoli din Romania, pentru a facilita consumul de produse agricole obtinute local si pentru a promova cat mai bine valorile mediului rural.
In prezent majoritatea consumatorilor din mediul urban isi procura produsele agricole din supermarket-uri pentru ca acestea sunt mai bine organizate si promovate. Insa mare parte din produsele care se gasesc in supermarketuri sunt provenite din import iar comercializarea lor nu sprijina foarte mult economia locala. In plus pentru a rezista transportului din zona de productie catre  tara noastra, aceste produse sunt ajutate artificial avand astfel o calitate inferioara celor obtinute in mod natural pe plan local.
Producatorii locali care doresc sa isi comercializeze produsele prin intermediul magazinelor mari sunt nevoiti sa plateasca mai multe taxe pentru a intra in acest circuit iar in aceste conditii profitul lor este semnificativ diminuat. Astfel producatorii mici si medii nu isi pot comercializa produsele in magazinele mari din cauza costurilor ridicate dar si pentru faptul ca nu reusesc sa ofere spre comercializare o cantitate suficienta de produse. Pentru aceasta categorie de producatori solutiile ramase sunt de a comercializa produsele  la un pret scazut catre comerciantii intermediari sau direct cosumatorilor finali prin diferite canale alternative (retele social media sau prin intermediul platformelor de anunturi gratuite unde credibilitatea ofertantilor este de multe ori indoielnica).

Cui se adreseaza  Zago.ro?

 In Romania, majoritatea suprafetelor agricole sunt faramitate si exploatate de catre producatori agricoli mici sau mijlocii  iar individual, acestia nu au puterea de a puterea de a-si comercializa produsele prin intermediul marilor retele de supermarketuri si nici de se promova corespunzator.
  Platforma www.Zago.ro  este dedicata in special acestor producatori. Anunturile de prezentare ale utilizatorilor inregistrati pot fi incadrate in una sau mai multe dintre cele 24 de categorii disponibile: animale, pasari, legume, fructe, flori, plante medicinale, cereale, plante tehnice, arbusti, copaci, piscicole, viticole, terenuri, agroturism, evenimente, asociatii agricole, apicole, condimente, furaje, pomi fructiferi, preparate traditionale, utilaje-scule-materiale si categoria diverse pentru domenii neprevazute inca in categoriile principale.

De ce este necesara promovarea micilor producatori agricoli?

 Ca in orice alt domeniu al economiei si producatorii agricoli au nevoie de publicitate si o promovare eficienta. Doar in acest fel pot comercializa produsele la un pret bun si catre un numar mare de clienti. Marile retele de supermarketuri  si marii producatori agricoli reusesc sa atraga majoritatea consumatorilor din Romania pentru ca beneficiaza de o promovare puternica si pentru ca investesc resurse financiare mari in publicitate si imagine: manifesta transparenta si construiesc site-uri web (in care prezinta toate informatiile utile consumatorilor cum ar fi adresa, cine sunt, datele de contact, gama de produse, istoric, originea produselor etc.),  au reclame radio, TV, internet si presa scrisa,  participa la evenimente publicitare. Acelasi lucru se intampla cu toate categoriile de producatori agricoli din tarile cu economii puternice si agricultura competitiva.
 La noi in tara majoritatea micilor producatori agricoli  se rezuma la anunturi ocazionale sub forma ”Vand produsul X. Mai multe informatii la tel.” De multe ori nici cuvantul  telefon nu este scris intreg. Nu este intamplator faptul ca produsele din import oferite de un mare supermarket  sunt mult mai cunoscute si au un rulaj mai mare decat, de exemplu, cele oferite de un mic producator ce detine o livada intr-un sat si care in multe cazuri, acestea din urma au aceeasi calitate sau sunt chiar una mai buna.
  Micii producatori agricoli au nevoie sa fie cunoscuti sa castige increderea clientilor si trebuie sa depuna efort acest sens.

Ce facilitati pune la dispozitie platforma Zago.ro?

 Platforma noastra doreste sa va ofere o solutie mai buna de prezentare  in vederea promovarii. Utilizatorii inregistrati, prin utilizarea tuturor facilitatilor puse la dispozitie isi pot construi o imagine credibila, convingatoare si isi pot spori considerabil sansele de a atrage mai multi clienti.  Astfel dumneavoastra,  producatorii agricoli si celelalte categorii de utilizatori prevazute, aveti posibilitatea sa publicati, modern si atragator, in cadrul paginilor de prezentare individuala, urmatoarele: 
 – galerie de imagini;
 – descrierere text fara limita de caractere si cu panou de editare a textului ( font, marime, culoare, paragraf etc)
 – logo si slogam propriu;
 –  sectiune pentru toate datele de contact ( persoana de contact, telefon, adresa, email, website)
–  sectiune cu linkuri catre conturile dumneavoastra din retelele social media;
 – sectiune pentru afisarea unui clip video postat pe platforma Youtube;
 –  programul de lucru;
 – afisarea locatiei dumnevoastra pe harta. Vizualizarea hartii in toate cele 3 forme ( satelit, harta rutiera , teren);
– sectiune pentru propriile dumneavoastra FAQs ( intrebari frecvente primite de la vizitatori si raspunsurile formulate. asemanatoare acesteia pe care o cititi acum);
–  o sectiune de blog pentru fiecare pagina de prezentare. Puteti scrie diferite articole si tutoriale pentru a va atrage mai multi clienti)
– sectiune pentru recenzii si calificative primite de la vizitatorii dumneavoastra;
– posibilitatea de a va promova paginile dumneavoastra de prezentare prin afisarea lor intre primele anunturi listate  in site dar si prin intermediul  Facebook sau Google Ads;
 – anunturile dumneavoastra sunt verificate de catre noi si va putem oferi consultanta telefonic sau prin email in completarea lor;
 – anunturile cele mai bine realizate (primele 5) vor fi premiate de platforma noastra prin afisare in prima pagina a site-ului pentru o perioada de 1 luna de zile.

Dupa cum observati  completandu-va o pagina de prezentare in catalogul Zago.ro este va fi  ca si cum ati avea un mic site de prezentare  dar la un cost mult mai mic.

Ce este sectiunea Stocuri regionale ?

 Sectiunea Stocuri regionale a fost realizata pentru a afisa stocul de produse dintr-o anumita Categorie/Categorie secundara/ Categorie tertiara disponibil intr-o anumita perioada in functie de Tara/Judet/Localitate.
 Aceasta sectiune functioneaza in baza informatiilor cumulate introduse de fiecare producator agricol.
 Pentru ca foarte multi producatori agricoli mici nu reusesc sa satisfaca cereri pentru cantitati mai mari de produse din partea unui singur cumparator exista posibilitatea ca  productia cumulata a mai multor producatori dintr-o anumita regiune sa satisfaca cererea pentru o cantitate mai mare. Astfel un potential cumparator poate verifica daca in regiunea X in perioada Y exista  disponibila o anumita cantitate de produse de tipul Z.  

Ce este sectiunea Producatori – Schimburi ?

  Sectiunea  Producatori -Schimburi este un concept pilot pentru a mijloci schimbul de produse intre producatorii inregistrati pe site. Ca si sectiunea prezentata anterior, Producatori Schimburi functioneaza pe baza informatiilor furnizate de utilizatori.
  Schimbul de produse  agricole sau de alta natura a existat in economie dinainte de aparitia banilor si inca este utilizat in lume in perioadele de criza financiara cand vanzarile sunt scazute.
  Utilizatorii inregistrati pe Zago.ro pot specifica daca sunt dispusi la schimburi si ce produse doresc in schimb. Aplicatia realizata de noi va poate indica posibilii parteneri directi sau cu intermediari. 

Care este legatura in Zago.ro si produsele ori serviciile oferite spre comercializare de catre autorii listarilor?
Zago.ro nu comercializeaza produsele sau serviciile oferite de autorii listarilor ci doar ofera posibilitatea prezentarii ofertelor acestora. Relatiile comerciale intre autorii listarilor si potentialii clienti nu se desfasoara prin intermediul platformei Zago.ro.

Cum pot efectua o listare prin intermediul platformei Zago.ro?
Primul pas il reprezinta inregistrarea pe site prin alegerea unui nume de utilizator si a unei parole.
Pentru a evita inregistrarea utilizatorilor rau intentionati sau care doresc sa publice anunturi din alt domeniu decat cel agricol, cererile de inregistrare vor fi analizate inainte de a fi aprobate. Aceasta analiza dureaza maxim 6 ore.
Pasul urmator il reprezinta alegerea unuia dintre pachetele premium prezentate in sectiunea Tarife si achitarea contravalorii tarifului pachetului ales.
Periodic, la inregistrare, utilizatorii noi pot primi cu titlu gratuit un pachet de incercare pentru testarea facilitatilor platformei. Valabilitatea acestui pachet este variabila.
In prezent fiecare utilizator nou inregistrat primeste automat la inregistrare un pachet de test (gratuit) prin intermediul caruia poate publica anunturi nelimitate sau pagini de prezentare. Valabilitatea acestui pachet este de 6 luni.

Cum pot plati contravaloarea unui pachet?
Efectuarea platii poate fi efectuata securizat prin intermediul cardurilor bancare sau prin transfer bancar in baza unei facturi proforme pe care o vom expedia prin email.

Cum procedez daca am intrebari suplimentare privind utilizarea platformei?
Toate informatiile privind utilizarea platformei sunt prezentate in Ghidul de utilizare.
Pentru intrebari suplimentare si ajutor in utilizarea va rugam sa ne contactati folosind oricare din metodele prezentate in sectiunea Contact

Cum pot utiliza platforma daca nu ma descurc foarte bine sa utilizez tehnologia sau daca nu am timo sa completez pagina de prezentare?    
Am intalnit multe cazuri in care micii producatori agricoli, desi sunt foarte priceputi in activitatea pe care o desfasoara iar produsele si serviciile pe care le ofera sunt de buna calitate, nu se se descurca sa utilizeze functiile tehnologiei moderne. Dorim sa ii ajutam si pe acestia deoarece si ofertele lor au nevoie de promovare.
 Pachetul Toamna din sectiunea Tarife  va ofera posibilitatea sa publicati anunturi cu ajutorul nostru. Ne puteti trimite o solicitare prin email sau prin aplicatia Whatsapp impreuna cu toate informatiile pe care doriti sa le publicati si vom completa noi anunturi pentru dumneavoastra.